Gyakran ismételt kérdések

Sok kérdést kaptunk már az elmúlt évek alatt. És biztosan benned is felmerült jó pár. Akár az előkészületekről, akár arról, hogy a fotókat hogyan készítjük, vagy hogy mikorra várhatóak a képek. Ezeket válaszoljuk meg a jobbra látható sávban.

 

Ha maradt még kérdésed, ne habozz és írj nekünk

info@eskuvoskepek.hu

Ha esküvődre készülsz, akkor akkor fontos, hogy az elején állapodj meg, akivel csak lehet. Így amikor már a nagy nap közeledik, lesz egy csomó dolog amivel nem kell foglalkozni, mert tudod, hogy akiknek bizalmat szavaztál ott lesznek ahol kell. És persze akkor amikor kell.

Fotós kiválasztásában sokszor szembesültem vele (barátaim esküvőjén vendék voltam 🙂 ), hogy nagy különbségek vannak, mind árban, mind szolgáltatásban. Szerintem ami a legfontosabb: nézd meg a korábbi képeket! Ha tetszenek, és el tudod képzelni, hogy Ti vagytok rajta, vagy stílusban hasonlóakat szeretnél, akkor meg is találtad a számotokra megfelelő fotóst. Gyorsan kell egyeztetni egy személyes találkozót, mert ott dől el, hogyan tudtok kommunikálni, ami azért nagyban meghatározza az elkészült képek milyenségét. Fontos a szimpátia, és az, hogy jól átbeszéljétek a dolgokat.

Két fotós, két szemszögből nem csak több anyagot ad nektek végül, hanem a két látásmód és a két vizuális értelmezés egy olyan egységet ad, amit egy fotós soha sem lenne képes megörökíteni. Ezen felül, hogyha olyan csomagot választotok, akkor a videókat is mi készítjük el.

Az előző blokkban írtam róla, hogy fontos a sz, hogy tudjunk együtt dolgozni. Ezért én első körben egy az esküvőtől korábbi dátumra javaslok egy jegyes fotózást. Ez nem jár nagy költségekkel, de az értéke annál nagyobb: megismerkedtek a fotóssal és megtanultok “együttműködni”. Arról nem beszélve, hogy sok jó kép készül ilyenkor. Voltak olyan esküvőim, ahol az itt készült képek az esküvői slideshow-éba bekerültek és nagy sikert arattak.

Tehát szerintem a legfontosabb: szimpátia esetén írj, találkozzunk és beszélgessünk. Majd még az esküvő előtt hozzunk össze egy jegyes-fotózást.

Gyorsan. Ezt most a legőszintébben írtam le, és ezt szerződésben garantálom.

Az esküvőn készített képeket a következőképpen dolgozom fel:

→ Átnézem egyben az elkészült anyagot, és csinálok egy első körös szelektálást.
→ Kiválasztok minden fontosabb momentumról pár képet (2-5) és ezeket azonnal feldolgozom. Azaz az esküvőtől számított pár napon belül 30-50 képet digitális formában el is küldök, hogy ne csak én örülhessek a képeknek 🙂
→ A fotókat feldolgozom, utómunkával látom el, elkészítem több verzióban a legjobban elkapott pillanatokat. Majd ha kértek zenés slideshow-t akkor összerakom azt is. Ez azért sok munka és sok időt is vesz igénybe, de pár hét alatt biztosan kész leszek. Az első megbeszélésen, ha gondoljátok egy határidőt is szabhatunk neki.
→ A kész képeket, amiket feldolgoztam feltöltöm a létrehozott weblapotokra (csomag esetén, ha tartalmazza a weblapot), Majd a videókat és a slideshow-t is feltöltöm. Ha elkészültem a képekkel, akkor pár napon belül az oldal is élni fog. Erről értesítelek benneteket, így nem kell körbevinni majd a pendrive-ot.
→ Átadok minden elkészült képet.

Ha az esküvő napján kell megcsinálnunk, akkor ezt személyesen megbeszéljük. A lehetőségekhez mérten találunk egy helyszínt és ott fogjuk elkészíteni. Illetve, ha a szertartások körül van elég időnk és a helyszín is engedi, akkor avval is tervezhetünk.

Ha nem kell az esküvő napjához ragaszkodni az lenne a legideálisabb. A beállított képeket helyszíntől függően inkább kora reggeli – reggeli órákban, vagy késő délután érdemes a készíteni a fényviszonyok miatt. Így akár több helyszínt is megbeszélhetünk, és nagyobb kész anyagot adunk át a végén.

A képfeldolgozás azon fázisát, amikor amikor az elkészített képek korrekciója történik. Ez alatt a szín, fényerősség, kontraszt és tónusok, valamint színvilág korrekcióját értjük.

Esküvői fotózás - eskuvoskepek.hu - kérdések esküvői fotózással kapcsolatban