Hogy készülj fel az esküvői fotózásra?

Ha már megvan a megfelelő esküvői fotós, akivel sikerült megállapodnod, és szerződnöd.. és megbeszéltétek a részleteket is. Tudjátok, hogy mikor, hol és mint készülnek majd a képek. Mondhatni túl vagy a nehezén… vagy mégsem?

Hogyan tudsz felkészülni arra, hogy esküvői fotóid a legjobban sikerüljenek?

Erre adok most pár tippet, és praktikát, hogy mivel tudsz a legjobban felkészülni. Vágjunk is bele rögtön a nulladik tippemmel: ami nem más, minthogy nézegess képeket. Gondold át, hogy miket tudnál elképzelni a saját esküvődön, mi az, ami adott esetben jól állna Neked. És persze a párodnak. Ez azért működhet, mert bár felkészült fotóst választottál, aki oda fogja magát tenni, és ötletekkel fog készülni, illetve a lehetőségeket maximálisan kihasználja, de ettől függetlenül, ha van Neked is ötleted és időtök kivitelezni, akkor még nagyobb anyag lesz a végeredmény. Amiből adódóan több jól sikerült képed lesz a Nagy napról. A közös munka mindig gyümölcsözőbb itt is mint, máshol.

A következő pár alap tippem főként menyasszonyoknak szól, de igyekeztem szélesebb körben is tippeket adni

Fejtartásnál minden esetben a fotós fogja irányítani a tekinteted, de ettől függetlenül szinte mindig előnyös, ha kicsit előrenyújtod a nyakad, vállaid ne vond fel, és igyekezz a mozdulat felé irányuló fejtartásra törekedni. Ha pedig statikus képről van szó, akkor egyenes fejtartásra törekedj, majd a fotós jelez, hogyha változtatást kér evvel kapcsolatosan.

Általánosabb beállások, és kéztartás: például, ha egy egész alakos kép készül, és a kezeiddel nem érzed, hogy mit kellene tenned, illetve a fotós kéri, hogy tedd csípőre, akkor minden esetben a derekad vonalához tedd. Ez optikailag ki fogja emelni adottságaidat és előnyösebben fog mutatni a képeken. Ezzel máris elkerülhető a legtöbbször rossz kéztartás.

Ha olyan kép készül, ahol a vőlegény zsebre tett kézzel áll, akkor figyeljetek rá, hogy miután zsebre tette a kezét kis mértékben húzza ki. Ezzel elkerülitek a bőr gyűrődését.

Támaszkodás esetén a „lazább” mozdulatokra törekedjetek.

A csokorral kapcsolatosan: Ha olyan képeket készültök csinálni, ahol jelen van a képeken a csokor is akkor célszerű, ha has tájékon tartod. Ekkor a kezek nincsenek leeresztett állapotban, a párod is beléd tud karolni. Kétkezes fogás esetén előnyös tartással jár, míg ha alakod tekintetében, ha kell, akkor takar, míg ha nem akkor is jól mutat.

Ha olyan kép készül, ahol lábaid jobban látszódnak, illetve hangsúlyt kaphatnak, akkor célszerű úgy beállni, hogy előrébb legyen egyik lábad, mint a másik, valamint a fotóstól távolabb eső lábadra helyezd át súlypontod.

Ezzel így nagyjából minden olyan alapot tudsz, amivel a fotók előnyösebb lehetnek. Így most már koncentrálhatunk a legfontosabbra: élvezd a pillanatot. Mosolyogj, nevess, hidd el a szép képek egyik záloga egy szép mosoly.

Nem szabad izgulni és feszültnek lenni, mert sajnos ez a készítendő képeken is meg fog jelenni. Ha úgy érzed, nem tudod magad eléggé elengedni, feszélyez a kamera, akkor inkább tartsatok egy rövid pár perces szünetet és beszélgessetek a fotóssal. Ugyan ez igaz egy addot pózötletnél, amit a fotós szeretne veled megvalósítani. Ha nem is érzed, testhezállónak akkor is add meg neki a lehetőséget, bízz benne. Ha az elképzelése nem teljesül maradéktalan, akkor úgysem fogja felhasználni.

Ami pedig az esküvői készülődést illeti, a végére már ne hagyj fontosabb dolgokat. Ami csúszik, és ami végső simítás éppen elég lesz. Igyekezz rápihenni a nagy napra, amennyire a körülmények engedik. Így a Nagy napon kipihenten és felkészülten élvezheted életed egyik legszebb napját.